“Maar, hoe doe je dat dan?” vraagt hij mij. Kun je dan online een workshop boeken of zo? “Nee, zeg ik.” Je koopt de online training via mijn webshop. Daarna kun je er gelijk in en dan krijg je stukjes video van mij en stukjes presentatie, oefeningen én een hand-out. Dan kun je dus helemaal online de Scrum cursus volgen. Hoef ik niet meer langs te komen. Handig, toch?!
Beperkende overtuigingen
In de afgelopen weken vond ik het best spannend, de aanloop naar mijn eigen ‘online leeromgeving’. Wonderlijk hoe beperkende overtuigingen bij je naar boven komen en je proberen te blokkeren als je zoiets op gaat zetten. “Ben je wel expert genoeg op dit vlak?”. “Alles staat toch al online?!” “Wat maakt jouw online cursus eigenlijk uniek, Judith?” “Wat is je USP?!”. Al dit soort gedachten komen bij me op. Wakkeren mijn ‘imposter syndrome’ eventjes aan. En laat ik daarna weer rustig gaan via de achterdeur. Stoïcijns vervolg ik mijn pad. Want ik voel dat het goed is. Of het nu wel of niet ‘aanslaat’. Goed om iets nieuws te proberen. Om meer te gaan ‘ondernemen’.
Waarom online trainingen?
Ik wil met zo veel mogelijk Sociaal Ondernemers en communicatie deskundigen, marketeers en / of marketing managers bij NGO’s en non-profits kennis delen! Kennis die het voor hun makkelijker maakt om (online) te groeien als missiegedreven organisatie. Dus, in plaats van één workshop met mij een hele ochtend, op maat gemaakt, dus duur(der), nu een online variant. Kun je lekker in je eigen tijd doen. 5 keer 10-15 minuten in een weekje. Of in één keer door, hoppa. Nog niet eens een dagdeel en je kan aan de slag. Heerlijk toch? En zeker voor Sociale Ondernemingen, waar het budget soms nog niet zo groot is.
Voor een prijs waar je je niet echt een ‘buil aan kan lopen’ zoals mijn workshoptrainer het vorige week zei (ik hou zelf ook erg van trainingen volgen, zowel online als offline). Je weet snel genoeg of mijn stijl van online trainen je bevalt. En of je er iets mee kan. En als niet: geen man overboord.
Naar de essentie: durven weglaten
Het is één van de spannendste dingen die ik ooit gedaan heb. Omdat ik moest durven weglaten. Ik ben best wel een perfectionist. Maar het hoeft niet perfect. Integendeel: het beste moet erin zitten, maar liever niet alles. Alles is erg veel. Het mag een ‘Minimum Viable Product’ zijn. Niet omdat het niet compleet is, want het werkt zeker. Je kunt hiermee uit de voeten, daar ben ik van overtuigd. Maar omdat er waarschijnlijk dingen zijn die beter kunnen. Misschien kan de video beter worden opgenomen (ongetwijfeld). Allicht is er nog hier en daar een stottermoment of een ‘s’ die wel erg ‘slisserig’ is.
Misschien ben ik zelfs een onderdeel ‘vergeten’ dat anderen echt cruciaal vinden in zo’n Scrum Cursus. Kan. Maar dat is ok. Ik kan het later altijd nog toevoegen als ‘bonus’ of deels nieuwe versie. De kunst is er een streep onder te trekken en zelf ook te durven zeggen: dit is mijn Minimum Viable Product. Hier kun je wat mee. Zeker weten. Is er meer? Ja, er is meer. Maar misschien is het wel goed om dat weg te laten. En niet te veel tegelijk op nieuwsgierige mede-ondernemers en experts af te vuren.
Doe je mee met de Online Scrum Cursus?
Ik nodig je van harte uit om mijn online Scrum cursus te volgen en als je dat hebt gedaan, mij vooral feedback te geven zodat ik met de verbeterpunten een volgende versie of training nog beter kan maken. Als dank voor je (bruikbare) feedback ontvang je 25% korting op mijn volgende online training!
Ik ben trots. Mijn eerste Online Scrum Cursus is een feit. Dat er nog veel online trainingen, cursussen, workshops, opleidingen etc. mogen volgen. Cheers! 🙂
Vond je dit interessant? Volg mij op LinkedIn en Instagram om op de hoogte te blijven van mijn blogs en updates!