Freelance Online Marketeer

Wil je graag je social enterprise opschalen door jouw online succes te vergroten? Als non-profit organisatie het aantal donaties via online kanalen laten groeien? Snel stappen maken in het vergroten van je online marketing succes? Zet mij in als freelance online marketeer of interim online marketing consultant.

WAAROM EEN Interim ONLINE Marketeer?

Binnen een missiegedreven organisatie met beperkte middelen kan het een uitdaging zijn om alle online marketing zelf te doen. Door mij als freelance online marketeer in te huren, kun jij je focussen op je core business.

 

Tegelijkertijd ben je verzekerd van ruime ervaring in de breedte van online marketing,  waaronder online marketingstrategie, online marketing planning, Agile Marketing, SEO, SEA, conversie optimalisatie (CRO), e-mail marketing en social advertising.

SAMENWERKING met mij als FREELANCE ONLINE marketing consultant

Als freelance online marketeer help ik graag social enterprises en non-profit organisaties met het vergroten van hun impact door online groei.

 

Kernwoorden die bij mij passen:

 • Betrokken
 • Bereikbaar
 • Pragmatisch
 • Pro-actief
 • Creatief

ONLINE IMPACT VERGROTEN

Veel non-profit organisaties en social enterprises hebben professionele expertise nodig om hun online impact te vergroten en willen dit zo kostenefficiënt mogelijk doen.

 

Door met mij als freelance online marketeer samen te werken, hou je controle over het proces, bouw je online marketing kennis en ervaring op binnen je organisatie en blijven de kosten te overzien.

INZET ALS Freelance ONLINE MARKETEER

Waarvoor kun je mij als interim online marketeer inzetten?

Bijvoorbeeld voor:

 • Kick-starten van je online marketing met een sterke strategie;
 • Implementeren van Agile Marketing met de Scrum werkwijze;
 • Opzetten en optimaliseren van je online marketing kanalen.

En dat is niet alles! Stel gerust je vraag...

Wat kost een Interim online marketeer?

De kosten van een interim online marketeer zijn te overzien als je deze afzet tegen de kosten van iemand vast in dienst nemen voor online marketing. Je krijgt gelijk veel kennis en ervaring in huis en bent altijd flexibel in het opschalen of terugbrengen van het aantal uren.

 

Binnen onze samenwerking gaat alles in goed overleg. Mijn uurtarief is afhankelijk van de aard, het aantal uren en de totale duur van de opdracht en ligt meestal tussen € 90 - € 110 per uur.

freelance online marketing consultant

Waarom Online Marketing uitbesteden?

... zoals het uitwerken van een online strategie of Google Ads en SEO opzetten
Je weet dat marketing inmiddels zo goed als synoniem is voor online marketing en dat het belangrijk is voor jouw sociale onderneming of non-profitorganisatie om ermee aan de slag te gaan. Maar: ga je dit zelf doen, heb je mensen in huis die dit kunnen of kies je voor online marketing uitbesteden? Steeds meer organisaties kiezen ervoor om hun online marketing uit te besteden. Er zijn genoeg redenen om dit te doen:

TIJD BESPAREN

Je bespaart kostbare tijd omdat je je niet hoeft te verdiepen in het maken van ingewikkelde online marketing analyses van enorme hoeveelheden data. Of in alle mogelijkheden die er zijn met Google Ads, Google Grants of SEO. Online marketing uitbesteden aan een online specialist levert bovendien snellere resultaten op dan dat je jezelf de expertise eigen moet maken.

GELD BESPAREN

Je bespaart geld door je online marketing uit te besteden aan een online specialist, omdat je campagnes efficiënter worden ingericht. In Google Ads kun je je suf betalen aan onnodige, veel te dure klikken waar je niets aan hebt. Een online marketing specialist weet welke zoekwoorden relevant voor je zijn en welke niet en hoe je zorgt voor ‘quality ads’ zodat je niet te hoge kosten per klik betaalt.

MEER RENDEMENT

Online marketing uitbesteden aan een specialist zorgt ervoor dat je je richt op inzet van de juiste online marketing kanalen zodat je concurrenten altijd een stapje voor bent. SEO uitbesteden zorgt ervoor dat je website beter presteert en meer bezoekers krijgt en Google Ads uitbesteden voor efficiëntere Google Ads campagnes. Zo haal je meer rendement uit je online marketing!

FOCUS AANBRENGEN

Online marketing uitbesteden helpt je door de bomen het bos te zien. Je hoeft jezelf niet bezig te houden met analyses van alle kanalen en het aanscherpen van je online marketing campagnes en kan je volledig richten op je core business. Dit betekent niet dat je geen controle hebt: een goede online marketing specialist werkt altijd in samenspraak met jouw organisatie aan je online strategie.

Google Ads uitbesteden

GOOGLE ADS UITBESTEDEN?

Hoger in Google met SEA
Met Google Ads bereik je mensen die actief zoeken naar de oplossingen die je biedt. Wil je je graag snel bovenaan in Google? Je website op korte termijn een boost geven aan waardevolle bezoekers zoals potentiële klanten of donateurs? Heb je geen tijd en zin om je te verdiepen in alle mogelijkheden die er zijn met Google Ads of Google Grants? Google Ads uitbesteden is dan een goede optie om bovenaan in Google te komen.

UITBESTEDEN GOOGLE ADS

SEA uitbesteden aan Birdwing Digital bestaat bijvoorbeeld uit:

 • Zoekwoorden onderzoek;
 • Ontwerp & opzet campagnes;
 • Koppeling met Google Analytics;
 • A/B testen van Ads;
 • ​Quickscan website;
 • Conversie optimalisatie tips;
 • Monitoring & optimalisatie.

SEA UITBESTEDEN voor MEER BEZOEKERS

Op basis van zoekwoorden onderzoek doe ik een voorstel voor een Google Ads campagne, compleet met advertentieteksten en alle andere opties die Google biedt om je Ads op te laten vallen.

 

Ik kijk niet alleen naar zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden, maar sluit ook uit waar je juist níét op gevonden wilt worden. Zo betaal je geen onnodige klikkosten aan Google. Een quickscan van je website levert conversie optimalisatie tips op voor het beste rendement uit je campagnes.

GOOGLE GRANTS VOOR NON-PROFITS

Veel non-profit organisaties komen in aanmerking voor Google Grants. Dat betekent dat ze gratis in Google Ads kunnen adverteren, maar nog niet iedereen maakt gebruik van deze mogelijkheid. Ik help je met het opzetten en beheren van Google Grants. Met de aanvraag, het ontwerpen van de Google Ads campagnes en deze beheren. Zonde om als non-profit Google Grants te laten liggen!

BOVENAAN IN GOOGLE

SEA is een online marketing specialisme en heeft te maken met zoekwoorden onderzoek, het schrijven van advertenties, data analyse en continue optimalisatie om ervoor te zorgen dat je Google Ads campagnes relevante bezoekers naar de website leiden. Het kost veel tijd om je het SEA-specialisme eigen te maken. Google Ads uitbesteden is meestal een efficiëntere investering.

SEO UITBESTEDEN?

Hoog in Google met Google optimalisaties
Wil je graag hoog in Google met je website op de voor jou belangrijke zoekwoorden? Heb je geen tijd en zin om je te verdiepen in SEO-technieken en Google optimalisaties om beter gevonden te worden in Google op deze zoekwoorden maar wil je je focussen op je core business? Wil je niet alleen meer bezoekers naar je website maar vooral kwalitatieve bezoekers die jouw ideale klanten of donateurs zijn? Overweeg SEO uitbesteden.

SEO uitbesteden

SEO UITBESTEDEN VOOR JE ONLINE VINDBAARHEID

SEO uitbesteden is een goede optie om je online vindbaarheid te verbeteren. Mijn SEO-diensten zijn afgestemd op de behoeften en doelen van jouw organisatie. Dat begint met een SEO-scan van de website. Van daaruit doe ik zoekwoorden onderzoek: de basis van SEO. Het content optimalisatie advies wat hieruit komt is input voor het plannen, maken en optimaliseren van content die de autoriteit van je site vergroot en bezoekers genereert.

UITBESTEDEN SEO OPTIMALISATIES

Dit kan bestaan uit:

 • SEO-scan website optimalisatie;
 • Zoekwoorden onderzoek;
 • Content optimalisatie advies;
 • Conversie optimalisatie advies;
 • Concurrentie analyse;
 • Content strategie & schrijven.

VOOR JOUW SOCIAL ENTERPRISE?

SEO uitbesteden is voor jouw social enterprise of non-profit als:

 • Je een onderneming bent die graag wil opschalen en met betaalbare hulp met SEO hoog in Google wil komen;
 • Het optimaliseren van je website met SEO precies is wat je onderneming nodig heeft en je SEO graag wilt uitbesteden;
 • Je een merk bent dat de waarde van SEO begrijpt en samen wil werken met een partner die kwaliteit levert voor de juiste prijs.

HOOG IN GOOGLE MET SEO

SEO is een online marketing specialisme en heeft te maken met data analyse, website optimalisatie, website techniek, content en branding. Door de jaren heen verandert het AI-algoritme van Google zodat gebruikers van de zoekmachine steeds de best passende resultaten te zien krijgen. Het kost een hoop tijd om je het SEO-specialisme eigen te maken. SEO uitbesteden is meestal een efficiëntere investering die zich op termijn uitbetaalt.

Kosten uitbesteden SEO of SEA

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het uitbesteden van SEO of SEA. Omdat je investering afhankelijk is van de omvang van jouw website en je wensen, bied ik je hiervoor altijd een voorstel op maat aan.

 

Dit voorstel bestaat meestal uit vaste kosten voor een SEO-scan in website techniek, content optimalisatie advies voor nieuwe pagina’s en advies over website architectuur resp. de set-up van Google Analytics, zoekwoorden onderzoek en de campagne opzet en het inrichten van Google Ads of Google Grants.

 

Daarnaast gelden er voor SEA maandelijkse kosten voor monitoring & optimalisatie van de Google Ads-campagnes. Voor SEO is een traject op maat mogelijk om de autoriteit van je website te vergroten.

 

SEO / SEA SAMENWERKING

Als je graag je eigen online marketing expertise wilt ontwikkelen en wilt begrijpen hoe SEA of SEO werkt, kun je mijn Google training: effectieve Google Ads of SEO-workshop volgen. Training op maat is mogelijk, net als maatwerk freelance projecten.

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van SEA of SEO uitbesteden? Vraag dan een offerte aan of neem contact op voor meer informatie.

Hoger in Google met SEO en SEA

ANDERE MOGELIJKHEDEN

​Het kan zo zijn dat online marketing uitbesteden je een stap te ver gaat en dat er eerst nog een online marketingstrategie moet worden ontwikkeld om scherp te krijgen welke doelgroepen eigenlijk het beste kunnen worden bereikt via welke kanalen.

 

De online marketingstrategie sprint biedt dan uitkomst. Of wil je liever zelf aan de slag met online marketing maar mis je op bepaalde onderwerpen nog specifieke kennis of handvatten? Ik bied ook online marketing trainingen aan.

Online marketing advies

Soms heb je als missiegedreven organisatie even iemand nodig die op strategisch niveau met je meedenkt en je online marketing advies geeft. Over de stappen om je online marketing effectiever in te zetten en je impact te vergroten. Het Agile inrichten van je organisatie zodat je sneller op marktontwikkelingen in kan spelen en gefocust kunt werken. Of voor het effectief inrichten van je website of kanalen zoals SEO, social media of online advertising. Hiervoor is het online groeigesprek.

STRATEGISCH MEEDENKEN OVER JOUW ONLINE IMPACT

Ik denk graag met je mee over je online marketingstrategie en geef je online marketing advies tijdens het online groeigesprek. Als je dit wilt, plannen we hiervoor een afspraak in. Je krijgt dan vooraf een vragenlijst en ik check je website en online kanalen zodat ik je organisatie leer kennen. Tijdens het gesprek gaan we gericht met jouw online marketing probleem aan de slag.

 

Het doel van het groeigesprek is dat ik je direct verder help met het probleem waar jij tegenaan loopt. Als het goed is, doe je gelijk een hoop inspiratie op. Super leuk om met je mee te denken!

KOSTEN ONLINE MARKETING ADVIES

Een groeigesprek met online marketing advies duurt 1,5 uur en kost € 250 ex. BTW.

 

Wat krijg je hiervoor:

 • Vragenlijst die helpt je impact strategie aan te scherpen;
 • Een goed voorbereid gesprek, toegespitst op jouw probleem;
 • Concrete tips voor jouw specifieke vraagstuk;
 • Marketing advies over online strategie en -kanalen;
 • Concrete antwoorden op jouw online marketing vragen in 1,5 uur.

Is dit wat je zoekt? Leuk! Laten we een afspraak inplannen.