Online marketing voor non-profits

Hoe blijf je relevant voor jouw donateurs?

Telemarketing regels moeten aangescherpt, straat- en deur-aan-deurwerving verboden en grote giftgevers met naam en toenaam bekend gemaakt...

Zomaar een paar dingen die politici roepen en die nogal wat gevolgen hebben voor jullie als non-profits of NGO als er écht wetgeving van wordt gemaakt.

En dat is niet jullie enige probleem.

 

Hoe beweeg je van fondsenwerving naar impact marketing...

De coronapandemie werkt als versneller om van offline naar online fondsenwerving over te schakelen. Maar er zijn steeds meer verschillende kanalen nodig en tools beschikbaar. Flexibel meebewegen met de buitenwereld en tijdig inspelen op veranderingen. Hoe doe je dat?

 

... en hoe bouw je een lange termijn relatie op?

In contact komen met nieuwe donateurs, niet alleen voor een eenmalige gift maar een vaste donatie is wat je wilt. Maar ken je jouw gemiddelde donateur eigenlijk goed? Weet je hoe je data slim inzet om een relevante boodschap te laten zien? En hoe zorg je dat die donateur niet langs de achterdeur verdwijnt?

Jouw marketing-uitdaging als non-profit...

Het kan soms lastig zijn om het vuur van je missie levend te houden met alle uitdagingen waar je voor staat. Inspelen op veranderingen kost tijd en soms stapelen ze wel erg hoog op.

 

Je hebt 3 opties:

  1. Een (goedkope) stagiair biedt soms tijdelijk uitkomst, maar overziet niet het hele plaatje.
  2. Een logisch idee is om iemand aan te nemen. Een goed gekwalificeerde fondsenwerver of marketeer met verstand van ál deze zaken. Maar waar vind je die?
  3. Voor het online stuk kun je een bureau inschakelen. Maar snappen zij jouw organisatie? Hebben ze écht de juiste expertise? En weten ze die ook in jouw organisatie binnen te brengen?

 

Je zou willen dat je online marketing kon uitbesteden aan iemand met kennis van zaken óf de juiste expertise in huis kon halen door je eigen mensen op te laten leiden.

Als freelance online marketeer kan ik jullie helpen

Hoe fijn zou het zijn als je tijdelijk een externe online marketing specialist kan inschakelen? Iemand die begrijpt wat impact marketing inhoudt en veel kennis naar binnen brengt.

 

Kortom: iemand zoals ik.

 

Ik werk al jaren voor non-profits dus ik ken de behoeften, praktische vraagstukken én online marketinguitdagingen die je hebt.

 

Ik zet mij met ontzettend veel plezier op freelance en interim basis in voor klanten zoals War Child, SeeYou Foundation en Trees for All. En dat plezier is wederzijds!

In korte tijd een online marketing strategie

⭐⭐⭐⭐⭐

Judith is een energieke professional die van aanpakken houdt. Ze heeft in korte tijd voor ons een online marketing strategie gemaakt en is tegelijkertijd hands on aan de slag gegaan. Een hele fijne tijdelijke collega die de wereld van goede doelen snapt en zich er graag voor inzet.

Simone GroenendijkSimone Groenendijk

Trees for All

Ik werkte al voor de volgende klanten:

war child logo Trees for All De Stressontknoping logo See You logo LENA the fashion library Amref Flying Doctors Trimbos-instituut online strategie Starters4Communities logo think big act now artsen zonder grenzen logo vierkant100weeks logo vierkant

Wie ik ben?

Ik ben Judith en ik heb jarenlange ervaring als online marketeer. Ik draag bij aan de zichtbaarheid en het online succes van missiegedreven organisaties die aan één of meerdere Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG) werken.

 

Organisaties die hun sociale verantwoordelijkheid nemen en actief bijdragen aan lagere CO2-uitstoot, bewust consumeren, en/of gelijke kansen. Meer over Birdwing Digital.

 

Wat ik voor jouw non-profit kan betekenen

Werk jij bij een non-profitorganisatie? Ik kan je op verschillende manieren helpen om de impact van jouw online marketing inzet te vergroten:

Birdwing Digital

In een halve dag een online marketingfunnel

Mini Master

Werk tijdens deze Mini Master supersnel jouw online marketing strategie en funnel uit in een logisch overzicht.

Birdwing Digital

In 10 weken meer online impact

Online Impact Programma

Ga zelf aan de slag onder mijn online én offline begeleiding voor meer leads, donateurs of klanten met online marketing.

Birdwing Digital

Adviseur en freelance online marketeer

Werk met mij

Met mij als interim of freelance online marketing strateeg in huis maak je snel stappen richting jouw online marketing doelen.

In no-time meer conversies

⭐⭐⭐⭐⭐

Judith is een vaste waarde voor het Online Team bij War Child geworden. In no-time heeft ze op een uiterst efficiënte, innovatieve (disruptive) manier het SEO / SEA kanaal geoptimaliseerd om meer conversies te realiseren. Haar manier van werken (hands-on, agile, met kennissessies) is zeer efficiënt voor ons gebleken en dat is ook terug te zien in de resultaten. Ze is zeer betrokken: het werk van War Child staat bij haar altijd voorop met als einddoel het helpen van kinderen uit oorlogsgebieden.

Matthijs RijpmaMatthijs Rijpma

War Child

Handvatten op strategisch én creatief vlak

⭐⭐⭐⭐⭐

Voorheen wist ik niet waar ik moest beginnen met mijn online marketingstrategie. Dankzij het Online Impact Programma van Birdwing Digital ken ik nu alle stappen die erbij komen kijken; van het opstellen van concrete doelen tot contentcreatie en monitoring. De training geeft veel handvatten op strategisch én creatief vlak. Het biedt handige templates, video’s en tools, waardoor de training afwisselend is. De werkwijze biedt veel uitdaging; je gaat niet alleen aan de slag met opdrachten, ook kan je sparren met andere trainees tijdens online meetings. Het is zeker een aanrader voor NGO’s die hun leads en online donaties willen vergroten!

Maud VermeulenMaud Vermeulen

SeeYou Foundation

online marketing voor non-profits

Nieuwsgierig?

Ben je benieuwd wat ik voor jouw non-profit kan betekenen? Vul dit formuliertje ↓ in en ik mail je om een belafspraak te maken.

 

Je mag ook direct mailen naar judith@birdwingdigital.nl of bellen naar 0641316881. Ik denk graag met je mee!