Agile marketing

Hoe kun je een online marketingplan Scrum implementeren?
Het probleem met strategische plannen is dat ze vaak niet worden uitgevoerd en op de plank belanden. Hoe zorg je ervoor dat je een online marketingplan snel implementeert? Dat je de juiste dingen doet en werkt aan wat werkt? Dat je focus houdt op de resultaten van je online marketing en tegelijkertijd inspeelt op een veranderende omgeving?

Online marketing succes heeft alles te maken met het voortbouwen op eerdere resultaten in kleine stappen. Wat je aanpak ook is, zorg ervoor dat je eraan vasthoudt door een routine te ontwerpen. Routines creëren een gewoonte, waardoor ‘moeilijke’ dingen langzaamaan gemakkelijker worden. Een ​​routine maken die is afgestemd op je online marketingdoelstellingen kan met Agile Marketing en Scrum.

WAT IS SCRUM?

De Scrum methode draait om snel en flexibel inspelen op de veranderende omgeving. Je maakt gebruik van klantinzichten terwijl je geroutineerd aan een (online marketing) project werkt. Agile Marketing is een ideologie en een portfolio van methoden waarvan Scrum werken het meeste wordt toegepast.

Scrum werken

SCRUM WERKEN

Met Scrum werk je als team flexibel, gefocust en snel naar je doelstellingen toe. Er is een hoop vakjargon maar het komt er op neer dat je met een zelfsturend team in sprints (korte perioden van bijvoorbeeld twee weken) stapje voor stapje naar een product toewerkt: een Minimum Viable Product of MVP. Op basis van feedback van klanten optimaliseer je dit vervolgens continu.

DE KRACHT VAN SCRUM

Agile werken gebeurt al decennia en werd vooral veel gebruikt in de IT / software development hoek. Er wordt steeds meer Agile gewerkt in verschillende branches, ook voor (online) marketing is Scrum werken inmiddels een best practice.

 

De kracht van Scrum is dat het zorgt voor focus op je klanten, op het leveren van kwaliteit en op de ontwikkeling van je team. Een basisprincipe is dat dingen niet gelijk perfect hoeven worden opgeleverd, maar steeds worden doorontwikkeld en getest. De Scrum methode biedt een routine die ‘moeilijke’ of grote projecten opbreekt in behapbare stukjes.

SCRUM WERKEN IS IDEAAL WANNEER...

  • je aan een groot of complex project gaat werken en nog niet goed weet hoe je het moet aanpakken;
  • je in een omgeving werkt die snel verandert;
  • projecten niet opschieten;
  • veel verschillende partijen belang hebben bij een project;
  • je mensen in hun kracht wilt zetten;
  • je huidige projectmanagement methode niet werkt.

Scrum werken verhoogt de effectiviteit van je team.

WAAROM SCRUM IN ONLINE MARKETING?

Als je een online marketingplan hebt, dan ben je er nog niet. Om snel en effectief met een klein team naar het gewenste online marketing resultaat toe te werken is deze methode erg handig!

Je hebt ten slotte te maken met een snel veranderende online marketing omgeving. Hierin heb je meestal mensen met verschillende kwaliteiten nodig (analytisch, creatief, strategisch) voor een multidisciplinair team. Er zijn zoveel mogelijkheden en online marketing kanalen dat het soms lastig lijkt om gewoon te beginnen.

SCRUM CURSUS

Niet alleen in grote corporates en NGO's, ook in kleinere start-ups zoals social enterprises wordt vaak Scrum gewerkt. Agile Marketing kan een enorme versneller zijn voor online marketing resultaten, omdat je focus aanbrengt en er veel ruimte is voor testen en leren.

Wil jij ook Scrum gaan werken aan je online marketing? Dan help ik je hier graag bij met een Online Scrum cursus! Je leert dan hoe je met je team in sprints aan online marketing kan werken, zodat het resultaat steeds beter wordt en je (online) groeit!