Online Scrum training

In een halve dag structuur in projecten

Je zit vol met goede ideeën over (online) marketing. Soms zie je alleen door de bomen het bos niet meer en ben je met 101 verschillende marketingtaken bezig. In je omgeving verandert er zo veel, dat het nauwelijks bij te houden valt. Er is zo veel te doen, maar de focus ontbreekt. Met andere woorden: je huidige projectmanagement methode werkt niet.

 

In de Online Scrum training leer je hoe je (met je team) kunt werken volgens de Scrum methode. Hiermee kun je snel en flexibel inspelen op je veranderende omgeving en creëer je overzicht in je projecten. Ik help je hier stap voor stap bij. De Online Scrum training is volledig online te volgen.

Herken je dit?

 • Grote projecten vind je vaak ingewikkeld om op te pakken;
 • Projecten lijken soms eeuwig te duren;
 • Binnen het team waarmee je samenwerkt staat niet iedereen in zijn kracht;
 • In je omgeving verandert er zo veel, dat het nauwelijks bij te houden valt;
 • Er wordt keihard gewerkt, maar met te weinig focus en structuur.

Stel je voor dat het vanaf nu zo gaat:

 • Je kent een methode die zorgt voor structuur in alles wat je doet;
 • Je werkt in korte, overzichtelijke periodes aan (online) marketing taken;
 • Je bedient klanten optimaal waardoor je resultaat steeds beter wordt;
 • Je team werkt aan online marketing als een geoliede machine;
 • Je hebt overzicht en weet precies waar je mee bezig bent.

Wat je hiervoor nodig hebt, is een goede projectmanagement methode

Het probleem met strategische (marketing) plannen is dat ze vaak op de plank belanden. Je belandt in de waan van de dag en voor je het weet, is er weer een jaar voorbij. Online marketing succes heeft alles te maken met het inspelen op je omgeving en voortbouwen op eerdere resultaten in kleine stappen.

 

Scrum werken helpt je hierbij. De Scrum methode draait om snel en flexibel inspelen op je veranderende omgeving. Je maakt gebruik van klantinzichten terwijl je geroutineerd aan een (online marketing) project werkt. Met Scrum werk je als team flexibel, gefocust en snel naar je doelstellingen toe.

 

Met deze online Scrum training breng je binnen een halve dag structuur aan!

 

Ik neem je mee in het Scrum proces en laat ik je zien hoe je als team efficiënt naar je doelstellingen toe werkt. Dit doe je samen met klanten, doelgroep of stakeholders.

 

Door Scrum te werken, creëer je een routine voor je team waarmee je steeds test en in kleine stappen voortbouwt op je resultaten. Deze routine van scrummen zorgt voor een gewoonte, waardoor moeilijke en grote dingen steeds makkelijker worden. Doe je mee?

online Scrum training

Hoe ziet de online Scrum training eruit?

Ik help je in vijf overzichtelijke stappen:

 1. Je visie en je grootste projecten in kaart brengen;
 2. Een backlog opzetten en met nieuwe werkvormen werken;
 3. Samenwerken met klanten en/ of stakeholders;
 4. Stories (taken) uitwerken op een scrumbord;
 5. De samenwerking met je team verbeteren.

 

Het resultaat is structuur in jouw (online marketing) projecten met Scrum. Een projectmanagement methode die werkt!

"Deze informatie is waanzinnig handig om te hebben. Niet alleen voor mij, maar voor iedere ondernemer die hier nog niets of weinig van af weet."

Bo

 

 

Wat zit er concreet in de Online Scrum training:

 • Een online training van 5 lessen in jouw persoonlijke online leeromgeving.
 • De training bestaat uit video instructies en een handout met opdrachten.
 • Je kunt deze to-the-point online training in ongeveer een halve dag doen (geen oneindig gepraat).
 • Scrum tools waar je direct mee aan de slag kan.
 • Met als resultaat: structuur in jouw (online marketing) projecten.

Leuk als je meedoet!

Wat dat kost?

Deze online Scrum training is opgebouwd uit 5 lessen waar je direct na je aankoop bij kunt. Je houdt onbeperkt toegang. De waarde van de Scrum training is € 197, maar je investering is nú € 37 ex BTW.

Wie geeft deze Online Scrum Training?

Hoi, ik ben Judith. Met Birdwing Digital help ik missiegedreven organisaties sneller groeien door het vergroten van hun online succes. Zo kunnen zij hun positieve impact vergroten en de wereld een beetje mooier maken. Daar draag ik graag aan bij!

 

Voorheen werkte ik jarenlang voor een online marketingbureau. En ook voor een grote bank. Hierdoor heb ik ervaring met online marketing voor allerlei organisaties en die pas ik toe als freelance online marketing consultant en Scrum Master. Ik geef (online) trainingen en advies over online strategie, Scrum, online adverteren, SEO, SEA en website optimalisatie.

 

Vaak zijn er genoeg ideeën om de online marketing resultaten te verbeteren, maar wordt daar nog niet gefocust aan gewerkt. De online Scrum training geeft je een methode in handen die je gelijk praktisch kunt toepassen. Daar help ik graag bij! Ik ben een ‘doeNdenker’. Naast theoretische kennis is praktische toepasbaarheid een uitgangspunt voor mijn online marketing trainingen. Zodat je direct aan de slag kunt met het behalen van jouw doelstellingen.

Judith Verhoef Scrum Master

Zo werkt meedoen aan de Online Scrum Training

Koop de Scrum training via de button 'ik doe mee'.

Ontvang de bevestiging van je aankoop en een factuur in je mailbox.

Maak een inlog aan en begin gelijk in je eigen leeromgeving.

Productpartner Trees for All

Birdwing Digital is productpartner van Trees for All. Dat betekent dat voor elke verkochte online Scrum training twee bomen worden geplant: één in Nederland en één in Costa Rica.

 

Zo zorgen we samen voor een groenere wereld. Dat geeft een extra goed gevoel als je meedoet aan mijn Scrum training, Mini Master of Online Impact Programma!

Logo Trees for All

Veel gestelde vragen

Twijfel je nog? Vind hier het antwoord op de meest voorkomende vragen:

Wanneer begint de Scrum training?

Gelijk na je aankoop kun je aan de slag. Je ontvang een mail met bevestiging. Je maakt je inlog aan en kunt in je eigen tempo aan de slag met de lessen.

 

Hoe werkt de betaling?

Je kunt betalen via iDeal of creditcard. Dit gebeurt helemaal veilig. Je ontvangt na betaling een factuur voor jouw administratie.

 

Wat kost deze online Scrum training?

Je investering is € 37 ex btw.

Voor wie is deze Scrum training?

Ik richt me vooral op impact markteers bij missiegedreven organisaties zoals sociale ondernemingen, goede doelen (NGO’s) en non-profitorganisaties met de voorbeelden die ik gebruik. Maar ook als je bij een commerciële organisatie werkt of ZZP’er bent, kun je er je voordeel mee doen. De online Scrum training is breed toepasbaar.

 

Wat als ik niet tevreden ben?

Ik denk dat je heel veel waarde haalt uit deze Scrum training als je alle lessen volgt en opdrachten doet. Maar mocht dat niet het geval zijn, dan kun je altijd contact opnemen zodat we dit samen kunnen oplossen.

Vragen over Scrum

Wat is Scrum?

De Scrum methode draait om snel en flexibel inspelen op de veranderende omgeving. Je maakt gebruik van klantinzichten terwijl je geroutineerd aan een (online marketing) project werkt.

 

Wat is Agile?

Agile Marketing is een ideologie en een portfolio van methoden waarvan Scrum werken het meeste wordt toegepast.

 

Wat houdt Scrum werken precies in?

Met Scrum werk je als team flexibel, gefocust en snel naar je doelstellingen toe. Het komt er op neer dat je met een zelfsturend team in sprints (korte perioden van bijvoorbeeld twee weken) stapje voor stapje naar een product toewerkt: een Minimum Viable Product of MVP. Op basis van feedback van klanten optimaliseer je dit proces vervolgens continu. Meer weten? Doe mee aan de online Scrum training!

 

Wat leer je in de online Scrum training?

Na het volgen van de Scrum training:

 • Begrijp je de basisprincipes van Agile werken;
 • Weet je hoe de Scrum methode werkt;
 • Kun je gaan sprinten met jouw team;
 • Kun je de Scrum methode inzetten om gefocust aan je projecten te werken.
 • Kun je de taak van Scrum Master op je nemen;

In deze online Scrum training leer je hoe je als team snel en praktisch aan de slag kunt met Scrum om transparant en gefocust aan je doelen te werken.

 

Waar komt Agile werken vandaan?

Agile werken gebeurt al decennia en werd vooral veel gebruikt in de IT / software development hoek. Er wordt steeds meer Agile gewerkt in verschillende branches, ook voor (online) marketing is Scrum werken inmiddels een best practice.

 

Moet ik al bekend zijn met Agile?

Eerdere ervaring met Agile werken of deze methode is niet nodig. Na de cursus kun je gelijk meer gefocust aan je (online marketing) project gaan werken met je team.

 

Zit in deze Scrum training alles over Scrum?

Nee. deze Scrum training is vooral handig als je niet gelijk een specialist hoeft te worden maar vooral snel en pragmatisch aan de slag wilt met de Scrum werkwijze om je organisatie te laten groeien. De training is bedoeld om je op weg te helpen en geen compleet handboek voor Scrum. Zie dit als een beginpunt als je je hierin wilt verdiepen.

Wat is er zo handig aan Scrum werken?

De kracht van Scrum is dat het zorgt voor focus op je klanten, op het leveren van kwaliteit en op de ontwikkeling van je team. Een basisprincipe is dat dingen niet gelijk perfect hoeven worden opgeleverd, maar steeds worden doorontwikkeld en getest. De Scrum methode biedt een routine die ‘moeilijke’ of grote projecten opbreekt in behapbare stukjes.

 

Wanneer is Scrum werken handig?

Scrum werken is ideaal wanneer:

 • je aan een groot of complex project gaat werken en nog niet goed weet hoe je het moet aanpakken;
 • je in een omgeving werkt die snel verandert;
 • projecten niet opschieten;
 • veel verschillende partijen belang hebben bij een project;
 • je mensen in hun kracht wilt zetten;
 • je huidige projectmanagement methode niet werkt.

Scrum werken verhoogt de effectiviteit van je team.

 

Waarom zou je Scrum gebruiken voor je online marketing taken?

Als je een online marketingplan hebt, dan ben je er nog niet. Om snel en effectief met een klein team naar het gewenste online marketing resultaat toe te werken is deze methode erg handig!

Je hebt ten slotte te maken met een snel veranderende online marketing omgeving. Hierin heb je meestal mensen met verschillende kwaliteiten nodig (analytisch, creatief, strategisch) voor een multidisciplinair team. Er zijn zoveel mogelijkheden en online marketing kanalen dat het soms lastig lijkt om gewoon te beginnen.

 

Voor wie is Scrum werken handig?

Niet alleen in grote corporates en NGO's, maar ook in kleinere start-ups zoals social enterprises wordt vaak Scrum gewerkt. Agile Marketing kan een enorme versneller zijn voor online marketing resultaten, omdat je focus aanbrengt en er veel ruimte is voor testen en leren.

 

Hoe zorgt Scrum voor meer focus?

Online marketing succes heeft alles te maken met het voortbouwen op eerdere resultaten in kleine stappen. De Scrum aanpak zorg ervoor dat je hieraan vasthoudt door een routine te ontwerpen. Routines creëren een gewoonte, waardoor ‘moeilijke’ dingen langzaamaan gemakkelijker worden en je automatisch met meer focus werkt.