SEO WORKSHOP

SEO-tips voor het optimaliseren van je website
Wil je weten hoe SEO werkt en ben je benieuwd naar SEO-tips en optimalisaties voor Google? Wil je graag je website optimaliseren zodat je hoger in Google komt? Heb je de tijd en mensen in huis om SEO zelf te doen? Dan is de SEO-workshop misschien wat voor jou!

WAT IS DE SEO-WORKSHOP?

In de SEO-workshop krijg je in een dagdeel uitleg over hoe SEO kan bijdragen aan het behalen van jouw strategische marketingdoelstellingen en hoe SEO werkt. In de workshop krijg je SEO-tips voor het genereren van meer traffic naar je website, een heldere uitleg van website optimalisatie en leer je SEO-technieken om hoger in Google te komen. De SEO-workshop is praktijkgericht zodat je gelijk SEO zelf kan gaan doen!

VRAGEN DIE WORDEN BEANTWOORD:

 • Hoe krijg je meer klanten via je website?
 • Waarom is je website optimaliseren belangrijk?
 • Hoe helpt SEO je hoger in Google en krijg je website traffic?
 • Hoe werkt SEO en wat zijn SEO-technieken?
 • Wat is SEO-analyse en welke rol spelen zoekwoorden hierin?
 • Hoe kan ik met SEO vragen van klanten beantwoorden?
 • Hoe kan ik SEO zelf doen?

WANNEER DEZE SEO-WORKSHOP?

Deze SEO-workshop is vooral handig als je niet gelijk een SEO-specialist hoeft te worden maar snel en pragmatisch aan de slag wilt met de SEO-technieken om je website te optimaliseren. Eerdere ervaring met SEO of website optimalisatie is niet nodig. Na de SEO-workshop kun je gelijk aan de slag met het optimaliseren van je website!

WAT IS HET RESULTAAT?

Na het volgen van de SEO-workshop:

 • Begrijp je de basisprincipes van SEO;
 • Weet je hoe SEO-analyse voor zoekwoorden werkt;
 • Begrijp je wat SEO-technieken zijn en hoe je ze kunt toepassen;
 • Kun je je website optimaliseren zodat 'ie hoger in Google komt;
 • Kun je SEO zelf doen.
voor wie is de SEO-workshop

VOOR WIE IS DEZE SEO-WORKSHOP?

Geschikt voor jouw organisatie als...

 • Je een kleinere onderneming met een beperkt budget bent en betaalbare hulp met SEO nodig hebt om effectief aan je (online) marketing te kunnen werken;
 • Je denkt dat het optimaliseren van je website met SEO precies is wat je onderneming nodig heeft en je handvatten nodig hebt om dit goed te doen;
 • Je een gevestigd merk bent dat graag effectiever wil werken aan (online) marketing en een team wil trainen in SEO om concurrerend te blijven.

Hoe werkt het en wat kost het?

De SEO-workshop duurt een dagdeel en de datum en locatie leggen we in overleg vast. Het is voor maximaal vier personen ‘incompany’ en kost € 797. Er is (nog) geen online variant beschikbaar.

Wat krijg je precies?

 • Een dagdeel SEO-workshop voor maximaal 4 personen;
 • Inhoud afgestemd op jouw organisatie;
 • Op een overeen te komen locatie en tijd;
 • SEO-tips & tools waar je direct mee aan de slag kan.

SEO SAMENWERKING

Veel kleinere organisaties en start-ups hebben professionele expertise nodig om hun SEO te verbeteren, maar hebben niet het budget voor langdurige betrokkenheid van een bureau. De SEO-workshop biedt dan uitkomst!

 

Ben je geïnteresseerd? Vraag dan een offerte aan voor een SEO-workshop of neem contact op voor meer informatie.

Wat is SEO?

Website optimalisatie
SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’, oftewel zoekmachine optimalisatie, en is de optimalisatie van je website met verschillende technieken voor zoekmachines zoals Google zodat mensen je online beter kunnen vinden.

 

SEO technieken voor website optimalisatie zijn:

 • content optimalisatie;
 • autoriteit vergroten;
 • techniek website verbeteren.

 

Deze SEO-technieken gebruik je om de vindbaarheid van je website in de organische (niet-betaalde) resultaten van zoekmachines te vergroten zodat je beter gevonden wordt in Google door potentiële klanten of donateurs.

SEO RANKING FACTOREN

Hoger in Google is pas het begin

Het is fijn wanneer je website hoger in Google komt, maar dat is pas het begin. Het is belangrijk dat website bezoekers op je links klikken, interactie hebben met je content en je Call-To-Actions volgen.

 

Bovendien heb je backlinks nodig van andere websites om je website autoriteit te laten groeien. Hoe meer en kwalitatief betere backlinks je hebt, hoe eerder het algoritme van Google ziet dat je een website van hoge kwaliteit hebt en deze hoger rangschikt.

 

Het hebben van een sterk merk is ook een steeds belangrijkere factor in het opbouwen van website autoriteit voor Google. Trouwe volgers weten dan waar ze je kunnen vinden. Maar hoe zit het met potentiële klanten of donateurs die je nog niet bij naam kennen? Met SEO zorg je dat je website hoger in Google komt en ze je kunnen vinden.

DE KRACHT VAN SEO-MARKETING

Weet je wat mensen typen of hardop vragen aan de Google Assistent wanneer ze zoeken naar jouw aanbod? Welke zoekwoorden slim zijn om je op te onderscheiden ten opzichte van concurrentie? Zijn je webpagina's geoptimaliseerd voor de belangrijkste zoekwoorden? Hebben je website architectuur, homepage en blog een ​​goed doordachte zoekwoord optimalisatie strategie?

 

SEO-marketing gaat over dat en meer. Het algoritme waarmee Google bepaalt waar websites in de zoekresultaten worden getoond, is AI-gestuurd en verfijnd, met ranking factoren zoals backlinks, mobiel vriendelijkheid, website snelheid, gebruiksvriendelijkheid (UX) en betrokkenheid van gebruikers.

 

Hierbij draait het steeds meer om de gebruikerservaring van mensen in de zoekmachine, of ze nu typen of hun vragen aan de Google Assistent stellen via voice search.

de kracht van SEO

WAAROM ZOU JE SEO INZETTEN?

Als je een website hebt, betekent dat niet automatisch dat deze ook goed vindbaar is op de voor jou belangrijke zoekwoorden. Om relevante bezoekers en potentiële klanten / donateurs naar je website te halen is SEO essentieel. Wat is ten slotte het nut van een website als deze niet goed gevonden wordt?

 

Website optimalisatie begint meestal met een SEO-analyse van relevante zoekwoorden in combinatie met een website assessment. Met deze kennis kan de website architectuur in combinatie met de content, techniek en autoriteit worden geoptimaliseerd.

AAN DE SLAG MET SEO

Wil je graag hoger in Google en lijkt het je zinvol om hiervoor aan de slag te gaan met SEO-marketing? Dan help ik je hier graag bij!

 

Je kunt SEO uitbesteden aan Birdwing Digital of, als je er liever zelf mee aan de slag gaat, een SEO-workshop volgen.