Wat is SEO?

Website optimalisatie
SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’, oftewel zoekmachine optimalisatie, en is de optimalisatie van je website met verschillende technieken voor zoekmachines zoals Google zodat mensen je online beter kunnen vinden.

SEO marketing technieken voor website optimalisatie zijn:

  • content optimalisatie;
  • autoriteit vergroten;
  • techniek website verbeteren.

Deze SEO-technieken gebruik je om de vindbaarheid van je website in de organische (niet-betaalde) resultaten van zoekmachines te vergroten zodat je beter gevonden wordt in Google door potentiële klanten of donateurs.

WEBSITE OPTIMALISATIE VOOR ONLINE VINDBAARHEID

Trouwe volgers weten waar ze je kunnen vinden, maar hoe zit het met potentiële klanten, partners of donateurs die je niet bij naam kennen? Ze zijn op zoek naar wat je te bieden hebt en met website optimalisatie en SEO kun je ervoor zorgen dat je website hoger in de Google zoekresultaten komt en ze je kunnen vinden.

DE KRACHT VAN SEO MARKETING

Weet je wat mensen typen of hardop vragen aan de Google Assistent wanneer ze zoeken naar jouw aanbod? Welke zoekwoorden slim zijn om je op te onderscheiden ten opzichte van concurrentie? Zijn je webpagina's geoptimaliseerd voor de belangrijkste zoekwoorden? Hebben je website architectuur, homepage en blog een ​​goed doordachte zoekwoord optimalisatie strategie?

 

SEO marketing gaat over dat en meer. Het algoritme waarmee Google bepaalt waar websites in de zoekresultaten worden getoond, is AI-gestuurd en verfijnd, met ranking factoren zoals backlinks, mobiel vriendelijkheid, website snelheid, gebruiksvriendelijkheid (UX) en betrokkenheid van gebruikers. Hierbij draait het steeds meer om de gebruikerservaring van mensen in de zoekmachine, of ze nu typen of hun vragen aan de Google Assistent stellen via voice search.

SEO RANKING FACTOREN

Het is fijn wanneer je website hoger in Google komt, maar dat is pas het begin. Het is belangrijk dat website bezoekers op je links klikken, interactie hebben met je content en je Call-To-Actions volgen.

 

Bovendien heb je backlinks nodig van andere websites om je website autoriteit te laten groeien. Hoe meer en kwalitatief betere backlinks je hebt, hoe eerder het algoritme van Google ziet dat je een website van hoge kwaliteit hebt en deze hoger rangschikt.

 

Het hebben van een sterk merk is ook een steeds belangrijkere factor in het opbouwen van website autoriteit voor Google.

WAAROM ZOU JE SEO INZETTEN?

Als je een website hebt, betekent dat niet automatisch dat deze ook goed vindbaar is op de voor jou belangrijke zoekwoorden. Om relevante bezoekers en potentiële klanten / donateurs naar je website te halen is SEO essentieel. Wat is ten slotte het nut van een website als deze niet goed gevonden wordt?

 

Website optimalisatie begint meestal met een SEO-analyse van relevante zoekwoorden in combinatie met een website assessment. Met deze kennis kan de website architectuur in combinatie met de content, techniek en autoriteit worden geoptimaliseerd.

AAN DE SLAG MET SEO MARKETING

Wil je graag hoger in Google en lijkt het je zinvol om aan de slag te gaan met SEO marketing? Dan helpen we je hier graag bij!

 

Je kunt SEO uitbesteden aan Birdwing Digital of, als je er liever zelf mee aan de slag gaat, een SEO-workshop volgen.